Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Αβρωνιές με αβγά

Αβρωνιές με αβγά

Αβρωνιές με αβγά

ΥΛΙΚΑ:

  • 6 αβγά
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • ½ κιλό άγρια σπαράγγια
  • 1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • Την ψίχα από 1 φρέσκια ώριμη τομάτα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ κιλό αβρωνιές (οβριές)
  • 1 στιγμιαίο ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση!

  • 1 Κόψε το κοτσάνι από τις αβρωνιές και τα άγρια σπαράγγια, πλύν' τα καλά και τα βράσ' τα με τον κύβο
    για 10 λεπτά περίπου σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μετά στράγγιξέ τα, κόψ' τα στη μέση και άφησέ τα για λίγο κατά μέρος.
  • 2 Μάρανε σε μια ρηχή κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι με λίγο νερό, πρόσθεσε το σκόρδο και το ελαιόλαδο
    , και σόταρέ τα κι αυτά ώσπου να ξανθύνουν.
  • 3 Χτύπησε τα αβγά με μια κουταλιά από τον στιγμιαίο ζωμό λαχανικών, πρόσθεσε τα αβγά, τις αβρωνιές με τα σπαράγγια, πιπέρι και τον στιγμιαίο ζωμό λαχανικών, και άφησε το μείγμα στη φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πιει τα υγρά του. 
  • 4. Γαρνίρισε με την ψίχα από την τομάτα, ανακάτεψε και σέρβιρε.
Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου