Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

SAVAREN

SAVAREN


Σαβαρέν

Μερίδες: 6
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ - 

150 gr. - αλεύρι δυνατό10 gr. - νωπή μαγιά2 - αυγά60 ml. - γάλα φρέσκο20 gr. - ζάχαρη50 gr. - βούτυρο¼ κουταλάκι του γλυκού - αλάτι1 - κάψουλα βανίλιαςΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ - 

300 ml. - νερό180 gr. - ζάχαρη2 - φλούδες λεμονιούΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ - 


500 gr. - σαντιγύ
Η ζύμη σαβαρένΒήμα 1: Ζεσταίνετε ελαφρά το γάλα, διαλύετε στο γάλα την μαγιά και την ζάχαρη.Βήμα 2: Βάλτε το αλεύρι σε ένα μπώλ και προσθέστε τα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα, το αλάτι, την βανίλια και ανακατέψτε ελαφρά.Βήμα 3: Προσθέστε το γάλα που διαλύσατε την μαγιά και ζυμώστε μέχρι να πάρετε μια ελαστική ζύμη.Βήμα 4: Τέλος προσθέστε το βούτυρο, το οποίο έχετε λιώσει αλλά να μην είναι καυτό.Βήμα 5: Πλέον η ζύμη ξεκολλάει από τα τοιχώματα και είναι ελαστική.Βήμα 6: Μεταφέρετε την ζύμη σε καθαρό βουτυρωμένο σκεύος, σκεπάστε την με καθαρή πετσέτα και αφήστε την σε ζεστό σημείο για 1 ώρα, περίπου.Βήμα 7: Βουτυρώστε και αλευρώστε 6 ατομικά φορμάκια ή μια φόρμα δαχτυλίδι.

Βήμα 8: Γεμίστε τα φορμάκια περίπου μέχρι την μέση, η ζύμη θα φουσκώσει αρκετά.

Βήμα 9: Προθερμαίνετε τον φούρνο για 10 λεπτά στους 60°C Κελσίου και τοποθετείτε μέσα ένα ταψάκι με νερό.Βήμα 10: Σβήνετε τον φούρνο και τοποθετείτε την φόρμα στον φούρνο για 30 λεπτά.Βήμα 11: Κατόπιν ψήνετε τα σαβαρέν για 20-25 λεπτά στους 180°C Κελσίου.Βήμα 12: Αφήνετε τα σαβαρέν να κρυώσουν καλά πριν τα σιροπιάσετε.Το σιρόπιΒήμα 1: Βράζετε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά.Βήμα 2: Σιροπιάζετε με το ζεστό σιρόπι, τα σαβαρέν, μέσα στην φόρμα αφού πρώτα τους κάνετε μερικές τρύπες με μια οδοντογλυφίδα.Βήμα 3: Αφήνετε τα σαβαρέν να απορροφήσουν το σιρόπι τουλάχιστον για 2 ώρες.Τα σαβαρένΒήμα 1: Κόβετε την επάνω πλευρά των σαβαρέν δημιουργώντας καπάκια και τα γεμίζετε μα σαντιγύ, δείτε την συνταγή γα σαντιγύ εδώ. Αφήνετε τα σαβαρέν μια ώρα στο ψυγείο, τα πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη και τα απολαμβάνετε!Πρόταση Σερβιρίσματος: Μπορείτε να σερβίρετε τα σαβαρέν με κομπόστα φρούτων όπως ανανά, ροδάκινο, κερασάκια μαρασκίνο ή φρέσκα φρούτα!





Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Καλιτσούνια Σητειακά ανεβατά

Καλιτσούνια Σητειακά ανεβατά


kalitsounia_825895037.jpg
Καλιτσούνια Σητειακά ανεβατά, νοστιμότατα και πανεύκολα
Υλικά:
Υλικά για τη ζύμη
3 κιλά αλεύρι
3 ποτήρια ελαιόλαδο
4 αυγά
3 ποτήρια ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας μαγιά μπύρας (ή προζύμι)
1 ½ ποτήρι νερό
Για τη γέμιση
2 κιλά μυζήθρα (τριμμένη)
1 κιλό ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μέλι
λίγη κανέλα
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά σε 1 ½ ποτήρι χλιαρό νερό, προσθέτομε λίγο αλεύρι να γίνει πηχτός χυλός και αφήνομε το προζύμι να ανέβει. Προσθέτομε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα αυγά και το αφήνουμε να ανέβει. Την τρίτη φορά προσθέτουμε και τα χτυπημένα αυγά, τα ζυμώνουμε όλα μαζί και αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει.
Για την γέμιση ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
Για να φτιάξουμε τα καλιτσούνια ανοίγουμε λεπτό φύλλο σε μέγεθος μικρού πιάτου. Στη μέση κάθε φύλλου βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση. Για να τα φτιάξουμε τετράγωνα διπλώνουμε το φύλλο από τις δύο αντίθετες πλευρές προς τα μέσα και κάνουμε το ίδιο με τις δύο άλλες αντίθετες πλευρές. Τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν (περίπου 2 ώρες), τα αλείφουμε με αυγό χτυπημένο, τα πασπαλίζουμε με σησάμι και τα ψήνουμε.
Πηγή: incrediblecrete.gr 

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Στρόμπολι με ό, τι περίσσεψε από τις γιορτές

Στρόμπολι με ό, τι περίσσεψε από τις γιορτές



stroboli_746850260.jpg


Στρόμπολι με ό,τι περίσσεψε από τις γιορτές προτείνει η  ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΜΕ ΠΑΘΟΣ
Για τη ζύμη
500 γρ. αλεύρι δυνατό
350 γρ. χλιαρό νερό
1 φακελάκι (8 γρ.) ξηρή μαγιά
1 πρέζα ζάχαρη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1½ κ.γ. αλάτι
ότι μας περίσσεψε από το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι

Εναλλακτικά
4 φέτες σαλάμι
4 φέτες βραστό ζαμπόν
4 φέτες κίτρινο τυρί που λιώνει
1 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα μπαστούνι
αβγά βρασμένα
5-6 φύλλα βασιλικού
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πιπεριά Φλωρίνης ψητή
λίγο ανθό αλατιού
Εκτέλεση 
1. Αλευρώνουμε τον πάγκο κουζίνας και ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα περίπου 40x30 εκ. και0,5 εκ. πάχος. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220ºC. Στεγνώνουμε πολύ καλά την πιπεριά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας μέχρι να μην έχει καθόλου υγρά.
2. Ξεκινώντας 10 εκ. μέσα από την περίμετρο του φύλλου, απλώνουμε σε στρώσεις το σαλάμι, το ζαμπόν, το τυρί, το βασιλικό, την πιπεριά και τα αβγά. Πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα και με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
3. Διπλώνουμε τρεις φορές το φύλλο με τη γέμιση. Κόβουμε τα πλαϊνά που εξέχουν και πατάμε καλά τις ενώσεις να κλείσουν. Χαράζουμε επιφανειακά κατά μήκος το στρόμπολι σε 6-8 χαρακιές.
4. Αλείφουμε με το ελαιόλαδο.Πασπαλίζουμε με τον ανθό αλατιού και μεταφέρουμε το στρόμπολι στο πυρωμένο ταψί στον προθερμασμένο φούρνο. Ψήνουμε για 20΄-25΄ μέχρι να ροδίσει καλά. Το κόβουμε σε χοντρές φέτες και το σερβίρουμε ζεστό και τραγανό.

Χαράζουμε την επιφάνεια του στρόμπολι για να φεύγουν οι ατμοί της γέμισης και να παραμείνει τραγανό το στρόμπολι μέχρι την τελευταία μπουκιά. Όσο πιο λεπτό ανοίξουμε το φύλλο τόσο πιο τραγανό θα γίνει. Όσο λιγότερη υγρασία έχουν τα υλικά της γέμισης τόσο πιο ωραίο θα γίνει το στρόμπολι.
Καλή σας όρεξη!

ΠΗΓΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΜΕ ΠΑΘΟΣ

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Ανεβατά!!!

Ανεβατά!!!



Γλυκάκια ροδοκόκκινα σκέτα ή με λιωμένη κουβερτούρα ή με γέμιση αμυγδαλόψιχας και κανέλας  

Υλικά
•Αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο 10 φλuτζάνια του τσαγιού
•Γάλα 2 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού
•Βούτυρο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
•Μαγιά νωπή 40 γρ. ή 2 φακελάκια ξερή
•Αυγά 5 τεμ.
•Ζάχαρη 1 φλυτζάνι του τσαγιού
•Αλάτι 1 πρέζα
•Νερό χλιαρό 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το βούτυρο, την ζάχαρη και το αλάτι να βράσουν για 5 λεπτά, μόλις είναι έτοιμο, την βγάζουμε από το μάτι και αφήνουμε να γίνει χλιαρό. Διαλύουμε την μαγιά σε χλιαρό νερό και την βάζουμε μαζί με τα παραπάνω υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπάμε ελαφριά τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μπολ , ανακατεύουμε με το σύρμα, σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν καλά. Γίνεται μια ζύμη, την κάνουμε μπάλα, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 15-20 λεπτά ενώ μετά την ξαναζυμώνουμε. Παίρνουμε ένα κομμάτι από την ζύμη και το ανοίγουμε σε φύλλο, το κόβουμε σε τετράγωνα, τα διπλώνουμε στην μέση και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να μας τελειώσει η ζύμη (βγαίνουν περίπου 60 τεμάχια). Μπορούμε να δώσουμε ότι σχήμα θέλουμε, τρίγωνα ή στρογγυλά. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν ελάχιστα και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

1.Παραλλαγή με λιωμένη κουβερτούρα :  Λιώνουμε την κουβερτούρα με την διαδικασία μπεν – μαρί, μαζί με βούτυρο και λικέρ βύσσινο. Όταν βγάλουμε τα ανεβατά από τον φούρνο τα ρίχνουμε ένα – ένα στην λιωμένη κουβερτούρα. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε έναν δίσκο και τα αφήνουμε εκεί μέχρι να στεγνώσουν

2.Παραλλαγή με αμυγδαλόψιχα και κανέλα : Στο μπολ που έχουμε τα υλικά προσθέτουμε αμυγδαλόψιχα και κανέλα και τα ζυμώνουμε όλα μαζί να αναμειχθούν καλά. Όταν ψηθούν τα ανεβατά τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

* Μπορούμε αν θέλουμε να τρυπήσουμε στην μέση τα ανεβατά και να τα γεμίσουμε με λιωμένη κουβερτούρα.

* Αυτή η ζύμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία ανεβατών με αλμυρή γέμιση, ότι αρέσει στον καθένα πχ με τυρί φέτα, ζαμπόν & τυρί κλπ

chefoulis.gr

Γιαγλία όπως λέμε… Πεϊνιρλί

Γιαγλία όπως λέμε… Πεϊνιρλί

Το πεϊνιρλί είναι μόνο με τυρί (πενίρ: τυρί). Αυτό με το αυγό το έλεγαν γιουμουρταλούγια (γιουμουρτά: αυγά) και αυτό με τον κιμά κουϊμαλούγια (κουϊμά: κιμάς).

Τα γιαγλία είναι πίτες, σε σχήμα βάρκας, που τις γέμιζαν με διάφορα υλικά. Ήταν γνωστά σε όλη την Ανατολή και τα έφεραν οι πρόσφυγες στην Ελλάδα, τη δεκαετία του ’20.

Θυμαμαι τη δική μου γιαγιά, να φτιάχνει γιαγλία, και να τα γεμίζει με ότι βρισκόταν στο σπίτι. Στεγνά φασούλια (καβουρντισμένα στο βούτυρο, βραστά φασόλια), καβουρμάν (κρέας καβουρντισμένο στο λίπος του), καρτόφαι (πατάτες στη χόβολη με πολύ αλάτι).

Υλικά Για τη ζύμη

½ κιλό Αλεύρι
30 γραμμ. ξερή ή φρέσκια Μαγιά
Λίγο αλάτι
½ φλιτζάνι Βούτορον (βούτυρο).
¼ φλιτζάνι χλιαρό Γάλα

Για τη γέμιση

3 φλιτζάνια τυρίν μιντσίν (Εσείς βάλτε κασέρι τριμένο ή κεφαλογραβιέρα τριμένη)
Βούτορον
Ζαμπόν
Τσιγαρισμένο Κιμά
Ωβά (αυγά)

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα. Στη λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε στο κέντρο μία λακουβίτσα. Ρίχνουμε μέσα τη μαγιά στο γάλα, το λάδι, το αλάτι, λίγο νερό και αρχίζουμε να ζυμώνουμε τα υλικά προσθέτοντας νερό όσο πάρει.
Όταν η ζύμη γίνει εύπλαστη και ξεκολλάει από τα χέρια μας, τη χωρίζουμε σε μικρές μπάλες (μέγεθος μπάλας μπιλιάρδου) και τις αφήνουμε 40 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου, να σταθούν.
Στη συνέχεια δίνουμε στις μπάλες σχήμα βαρκούλας και ψήνουμε σε λαδωμένο ταψί για 8 λεπτά, στους 200 βαθμούς.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και γεμίζουμε τα γιαγλία με ότι υλικό θέλουμε (προτιμήστε το κασέρι και από πάνω τον κιμά) και τα αφήνουμε να ψηθούν άλλα 8-10 λεπτά.
Λίγο πριν τα βγάλουμε, σπάμε ένα αυγό από πάνω (προαιρετικό).
Πριν τα σερβίρουμε ζεστά, βάζουμε κι ένα κομμάτι βούτυρο.

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

5 σάλτσες που σας βγάζουν από τη δύσκολη θέση

5 σάλτσες που σας βγάζουν από τη δύσκολη θέση


saltses_636039576.jpg
5 σάλτσες που γίνονται εύκολα και γρήγορα και σας βγάζουν από τη δύσκολη θέση δίνοντας την ιδανική λύση ανά πάσα στιγμή.
Ακολουθούν 5 κλασικές σάλτσες καθώς και οδηγίες για την παρασκευή μιας επιτυχημένης σάλτσας.
Σάλτσα hollandaise
Η σάλτσα ολλανδέζα είναι μία από τις 5 βασικές σάλτσες της γαλλικής κουζίνας, μαζί με την σάλτσα ντομάτα, τη μπεσαμέλ, τη βελουτέ και την εσπανιόλ. Συνοδεύει εξαιρετικά βραστά λαχανικά, σαλατικά αλλά και πατάτες ή ψητά, ενώ είναι βασικό συστατικό των αυγών Benedict. Για να τη φτιάξετε θα χρειαστείτε κατά βάση λευκό κρασί, κρόκους αυγών και βούτυρο.
15 γρ. κρεμμύδι
2 κ.σ. λευκό ξίδι
2 κ.σ. λευκό κρασί
60 γρ. νερό
6 κρόκους αυγών
500 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το πιπέρι, το κρασί και το ξίδι και τα σιγοβράζουμε για λίγο. Προσθέτουμε το νερό και ρίχνουμε το μίγμα σε ένα μεταλλικό μπολ. Προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε πάνω σε μπεν μαρί, μέχρι να σφίξει η σάλτσα. Προσθέτουμε το βούτυρο πολύ σιγά κι όταν η σάλτσα μας δέσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε περνώντας το μίγμα από μεταλλική σήτα.
Σάλτσα με μανιτάρια a la creme
Η σάλτσα με τα μανιτάρια αλα κρεμ μπορεί να συνοδεύσει εξαιρετικά τα ζυμαρικά μας αλλά και τα ψητά, τα μπιφτέκια και το σνίτσελ. Γίνεται εύκολα και γρήγορα και μας βγάζει πολλές φορές από τη ρουτίνα των συνηθισμένων φαγητών. Θα χρειαστείτε βασικά, μανιτάρια βρασμένα και κρέμα γάλακτος.
500 γρ μανιτάρια βρασμένα και ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδια
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
300 ml κρέμα γάλακτος
Αλάτι
Πιπέρι
Βάζουμε τη μαργαρίνη στην κατσαρόλα για να λιώσει και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να χρυσίσει. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και αφού πάρουν λίγο χρώμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να ψηθούν καλά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι, δυναμώνουμε τη φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα μας.
Gravy
Πρόκεται για μια πολύ διάσημη σάλτσα στην Αγγλία, με βάση το υγρό του ψητού κρέατος, που είναι ιδανική για να συνοδεύσετε πιάτα με κρατικά. Για να τη φτιάξετε θα χρειαστείτε σίγουρα ζωμό από ψητό κρέας και λίγο κορν φλάουρ ή αλεύρι.
1 φλιτζάνι περίπου από τον ζωμό που άφησε το ψητό κρέας στο ταψί
1 φλιτζάνι ελαφρύ ζωμό κότας
2 κ.σ. ζάχαρη
¾ κ.σ. κόρν φλάουρ
Αφού μαζέψουμε τα υπολείμματα από το ψητό κρέας, προσθέτουμε όλα τα υγρά σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε για λίγο. Μαζεύουμε το λίπος που μένει στην επιφάνεια με μια κουτάλα και περνάμε τη σάλτσα μας από σήτα. Ξαναρίχνουμε το ζωμό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τον ζωμό κότας και τη ζάχαρη κι αφού πάρουν μια βράση, προσθέτουμε και το κόρν φλάουρ, το οποίο έχουμε διαλύσει πρώτα σε κρύο νερό. Τα ανακατεύουμε καλά όλα μέχρι να πήξουν ελαφρώς και σερβίρουμε ζεστή.
Σάλτσα 4 τυριά
Η σάλτσα με τέσσερα τυριά μπορεί να συνοδεύσει ιδανικά τόσο τα μακαρόνια σας, όσο και τις πατάτες ή το ψητό σας κρέας. Είναι αρκετά αλμυρή οπότε καλό είναι να προσέξετε το αλάτι στο υπόλοιπο φαγητό σας.
Για να τη φτιάξετε θα χρειαστείτε γάλα ή κρέμα γάλακτος, τρίμματα από 4 τυριά (μοτσαρέλα, ροκφόρ, παρμεζάνα και γκούντα) και λίγο βούτυρο ή λάδι.
350 γρ. κρέμα γάλακτος ή γάλα
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
100 γρ. ροκφόρ τριμμένο
150 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
150 γρ. γκούντα τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο ή λίγο λάδι
Πιπέρι
Προσθέτουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι την κρέμα γάλακτος ή το γάλα μαζί με το βούτυρο. Μόλις πάρει μια ελαφριά βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά και το πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν καλά όλα τα τυριά και να γίνει μια παχύρρευστη σάλτσα και είμαστε έτοιμοι…
Σάλτσα Μπάρμπεκιου
Η σάλτσα bbq είναι μια κάπως μπελαλίδικη και ιδιαίτερη σάλτσα, αλλά τόσο νόστιμη που δεν την αποχωριζόμαστε ποτέ όταν έχουμε ψητό κρέας. Τα υλικά της είναι αρκετά και θέλει λίγο προσοχή στην εκτέλεση.
2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
λίγο αλάτι
λίγο κόκκινο πιπέρι
4 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
4 κ.σ. ξύδι
4 κ.σ. Worcestershire
1 φλιτζάνι κέτσαπ
2 φλιτζάνια νερό κρύο
Λίγο Tabasco
Βάζουμε τη μαργαρίνη σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα, ενώ αν θέλουμε τη σάλτσα μας πιο πηχτή, την αφήνουμε περισσότερο στη φωτιά.
4 βήματα για μια απόλυτα επιτυχημένη σάλτσα
1. Όταν φτιάχνετε μια σάλτσα, φροντίστε να σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά μέσα σε μια κουταλιά βούτυρο, τόσο ώστε να χρυσαφίσει χωρίς να γίνει καφέ και καεί.
2. Ανακατέψτε σταθερά το αλεύρι που θα προσθέσετε για να δέσει τη σάλτσα σας. Ανακατέψτε το συνέχεια μέχρι να αναμιχθεί απόλυτα με το βούτυρο και να μη σας σβολιάσει.
3. Προσθέστε τον ζωμό του κρέατος ή των λαχανικών αρκετά ζεστό και σταδιακά ώστε να ανακατευτεί καλά με τα υπόλοιπα υλικά. Αν η σάλτσα σας αρχίζει να σβολιάζει, κατεβάστε την από τη φωτιά και ανακατέψτε δυνατά μέχρι να δέσει και να σπάσουν οι κόμποι.
4. Οι σάλτσες με ντομάτα θέλουν αρκετή ώρα βράσιμο ώστε να αποκτήσει η ντομάτα μια ήπια γεύση και να διώξει την ελαφρώς ξινή της γεύση. Στη σάλτσα ντομάτας προσθέτουμε επίσης, πάντα μια πρέζα ζάχαρη που διώχνει την όξινη γεύση.
Πηγή: diaforetiko.gr