Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΛΑΒΡΑΚΙ ΚΑΙ ΣΑΦΡΑΝ

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΛΑΒΡΑΚΙ ΚΑΙ ΣΑΦΡΑΝ




Μικρασιατική ψαρόσουπα με λαβράκι και σαφράν


Μικρασιατική ψαρόσουπα με λαβράκι και σαφράν
Μια διαφορετική ψαρόσουπα, μια παραδοσιακή συνταγή που μας έρχεται από τους Έλληνες της Ίμβρου και Τενέδου σάς προτείνει το pontos-news.gr. 

ΥΛΙΚA


½ κιλό λαβράκι
½ κιλό σπασμένο σιτάρι
3 κρεμμύδια
½ φλ. ελαιόλαδο
½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κρόκους αυγών
1 λεμόνι
λίγο σαφράν
½ κ.γ. κανέλλα
½ κ.γ. δυόσμο ξερό
½ κ.γ. πιπέρι
1 κ.γ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το σιτάρι με πέντε ποτήρια νερό. Προσθέτουμε 3-4 φορές κρύο νερό για να κάνουμε το μίγμα λείο και πηχτό. Το σουρώνουμε και το βάζουμε σε μια άκρη.
Πλένουμε και αλατίζουμε το ψάρι.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό
και το δυόσμο και ανακατεύουμε.
Βάζουμε τις πέντε κούπες νερό, και αφού βράσει, σουρώνουμε και μεταφέρουμε το ζωμό
σε μια κατσαρόλα.
Ρίχνουμε μέσα τα ψάρια και τα βράζουμε για 15-20΄.
Ξανασουρώνουμε τη σούπα και προσθέτουμε το πηχτό μίγμα από το σιτάρι, τους δύο κρόκους, λίγο σαφράν και τα υπόλοιπα μπαχαρικά, και ψήνουμε μέχρι να φύγει η μυρωδιά του αυγού.
Καθαρίζουμε τα ψάρια, βάζουμε λίγο ψαχνό στο κάθε πιάτο που θα σερβίρουμε, το ζωμό, και λίγη κανέλλα από πάνω.

  1. ΠΗΓΗ  http://www.pontos-news.gr
  • Πηγή: topoikaitropoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου