Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Γεμιστές πατάτες με τυρί και μπέϊκον!

Γεμιστές πατάτες με τυρί και μπέϊκον!


A037

Γεμιστές πατάτες με μπέικον και τυρί. Μια συνταγή με ένα πετυχημένο και εύγευστο συνδυασμό υλικών για ένα λαχταριστό ορεκτικό που θα εντυπωσιάσει.


Υλικά 

10 μέτριες πατάτες
100 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
5 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 ποτήρι γάλα
1 1/2 κ.σ. βιτάμ
150 γραμμάρια τυρί γκούντα ή τσένταρ τριμμένο
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση 


Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες [θα τις φάμε με την φλούδα]. Σε βραστό αλατισμένο νερό βράζουμε τις πατάτες για 25 λεπτά.
Τις αποσύρουμε από τη φωτιά τις σουρώνουμε και μόλις μισοκρυώσουν τις κόβουμε οριζόντια στην μια επάνω πλευρά τους, αδειάζουμε προσεκτικά (για να μην σπάσουν) το εσωτερικό με ένα κουτάλι και το τοποθετούμε σε ένα μπολ κομμένο σε μικρά κυβάκια.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1/2 κ.σ. βιτάμ και σοτάρουμε για 2-3′ το μπέικον. Μόλις είναι έτοιμο το τοποθετούμε στο μπολ με τις πατάτες και προσθέτουμε το σκόρδο, τα τυριά, τη 1 κ.σ.βιτάμ τον μαιντανό και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα μέχρι να σφίξει (προσοχή θα δούμε με το μάτι, ίσως χρειαστεί λιγότερο ή περισσότερο γάλα καθώς το μείγμα δεν πρέπει να γίνει πάρα πολύ σφιχτό). Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε όσο αλάτι θέλουμε.
Γεμίζουμε τις πατάτες με το μείγμα και βάζουμε από πάνω τριμμένο τυρί. Ψήνουμε στο φούρνο για 15 – 20 λεπτά . Μόλις τις βγάλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και ψιλοκομμένο μαϊντανό για ομορφιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου