Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

ΤΗΓΑΝΗΤΗ ΠΑΤΑΤΑ 3 ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ


Μια άλλη εκδοχή της τηγανιτής πατάτας… δες 3 συνταγές που θα σας ξετρελάνουν!!!
ta-mistika-tis-patatas

Η πατάτα είναι η αγαπημένη τροφή μικρών και μεγάλων, ανά τον κόσμο. Ειδικά όταν τηγανίζεται, τρελαίνει τους πάντες και δεν υπάρχει κανένας που να μπορεί να της αντισταθεί.
Επειδή όμως οι κλασσικές τηγανητές πατάτες είναι κάτι σύνηθες, ήρθε η ώρα να ενημερωθείτε για νέους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να γευτείτε το λατρεμένο αυτό φαγητό.
Διαβάστε παρακάτω 3 συνταγές για τηγανίτες από πατάτα που θα σας κάνουν να σας τρέχουν τα σάλια!

Τηγανίτες πατάτας με σέλινο



Για αυτήν την συνταγή θα χρειαστείτε:
1 κούπα τριμμένη σελινόριζα στον τρίφτη του κρεμμυδιού
½ κ.γ. αλάτι με σέλινο (selery salt)
3 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο
2½ κούπες πατάτα ξεφλουδισμένη και χοντροτριμμένη στον τρίφτη του κρεμμυδιού
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλάτι με το σέλινο και τριμμένη την πατάτα, ενώ σε ένα τηγάνι βάζετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και στρώνετε ομοιόμορφα στον πάτο του την μισή ποσότητας του παραπάνω μίγματος. Πάνω από αυτό το στρώμα βάζετε την σελινόριζα και από πάνω το υπόλοιπο μίγμα. Τηγανίζετε για μερικά λεπτά και πιέζετε την τηγανίτα ελαφρά με μια ξύλινη σπάτουλα. Για περίπου 10 λεπτά αφήνετε την μία επιφάνεια μέχρι να ροδίσει και αφού γίνει αυτό βγάζετε την τηγανίτα, βάζετε το υπόλοιπο βούτυρο και την ψήνετε ξανά από την άλλη πλευρά για 6-7 λεπτά. Τέλος, τη σερβίρετε με αλατοπίπερο.

Τηγανίτες πατάτας με κεφαλογραβιέρα



Για αυτήν την συνταγή θα χρειαστείτε:
1 + 1/2 κιλό πατάτες καθαρισμένες
2 αυγά
100 γρ. κεφαλογραβιέρα σε φλούδες
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:
200 γρ. ρόκα χοντροκομμένη
120 γρ. μπλε τυρί σε μικρές φέτες
80 γρ. κεφαλογραβιέρα σε φλούδες
βούτυρο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση: Τρίβετε τις πατάτες στον τρίφτη των κρεμμυδιών και βάζετε τα τρίμματα σε ένα μπολ με κρύο νερό. Έπειτα, τα βγάζετε, τα στραγγίζετε ελαφρά και τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα αυγά, την κεφαλογραβιέρα, τον μαϊντανό και το αλατοπίπερο και στη συνέχεια ανακατεύετε τα υλικά μεταξύ τους. Σε ένα τηγάνι, βάζετε 2-3 κουτ. της σούπας βούτυρο και έπειτα ρίχνετε μεγάλες κουταλιές του μίγματος μέσα στο τηγάνι. Πιέζετε ελαφρά τις τηγανίτες για να πλατύνουν, ενώ τις τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά από την κάθε πλευρά. Αφού βγάλετε την πρώτη παρτίδα, ρίχνετε βούτυρο στο τηγάνι και επαναλαμβάνετε την διαδικασία. Αφού αφήσετε σε απορροφητικό χαρτί τις τηγανίτες, δώστε τους κυλινδρικό σχήμα και σερβίρετε τες σε πιατέλα, προσθέτοντας από επάνω τη ρόκα και τις φέτες του μπλε τυριού και της κεφαλογραβιέρας.

Τηγανίτες πατάτας με αυγά



Για αυτήν την συνταγή θα χρειαστείτε:
4 μέτριες πατάτες καθαρισμένες
2 αυγά
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση: Τρίβετε στον χοντρό τρίφτη τις πατάτες σας, ενώ σε ένα τηγάνι ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο, ίσο με την ποσότητα που έχει ένα καπάκι και το αφήνετε να κάψει. Έπειτα ρίχνετε το τρήμα της πατάτας και το τηγανίζετε, πιέζοντας το ώστε να πάρει την μορφή τηγανίτας. Μόλις ροδίσει από την μια πλευρά το γυρνάτε από την άλλη και αφού ψηθεί, χαμηλώνετε την φωτιά, σπάστε τα αυγά και τα ρίχνετε από πάνω. Επιπλέον, ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και κλείνετε με καπάκι το τηγάνι. Μόλις τα αυγά ψηθούν, το κατεβάζετε από την φωτιά και το φαγητό σας είναι έτοιμο για ψήσιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου