Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Κοτόπιτα υγιεινή και πεντανόστιμη

Κοτόπιτα υγιεινή και πεντανόστιμη







Κοτόπιτα υγιεινή και πεντανόστιμη


Με τις πιπεριές, το κρασί και τη γραβιέρα (ή όποιο άλλο τυρί προτιμάτε), αυτή η κοτόπιτα θα γίνει ο αγαπημένος σας μεζές!

Μπορείτε να πειραματιστείτε χρησιμοποιώντας κρέμα γάλακτος αντί για γάλα, ή να προσθέσετε λίγο τραχανά για να γίνει πιο στεγνή.
ΥΛΙΚA
½ κιλό φύλλο κρούστας (περίπου 10 φύλλα)
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 στήθος κοτόπουλου φιλέτο
2 μπούτια κοτόπουλου φιλέτο
1 ποτηράκι κρασί
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
250 γρ. γραβιέρα τριμμένη
1 ποτήρι γάλα
λίγο μαϊντανό, δυόσμο, μέντα ψιλοκομμένα
λάδι, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο κατά βούληση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή θερμοκρασία με ένα ποτήρι νερό. Αφού βράσει, προσθέτουμε λάδι και το αφήνουμε να κοκκινίσει. Κατόπιν προσθέτουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να τσιγαριστεί. Αφού τσιγαριστεί το σβήνουμε με το κρασί.
Αφού τσιγαριστεί καλά και από τις δύο μεριές τότε προσθέτουμε λίγο νερό (να καλύψει το μισό κοτόπουλο) προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία για 60΄ περίπου.
Αφού βράσει το κοτόπουλο κρατάμε χώρια το ζωμό με το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε, όχι όμως σε πάρα πολύ μικρά κομματάκια για να μη λιώσει στο ψήσιμο.
Σε μια λεκανίτσα προσθέτουμε τις πιπεριές, τα μυρωδικά, το γάλα, το τυρί, το αλάτι, το λάδι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το ζωμό από το κοτόπουλο και το κοτόπουλο και τα ανακατεύουμε 2-3 φορές.
Στρώνουμε τα φύλλα σε ένα ταψί, λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα, και στρώνουμε 4 φύλλα στη βάση, ρίχνουμε τη γέμιση και μετά βάζουμε και τα υπόλοιπα 6 φύλλα από πάνω.
Πριν βάλουμε την πίτα στο φούρνο, την κόβουμε σε κομμάτια και ραντίζουμε με λίγο νεράκι.
Ψήνουμε για 60΄ στους 190°, και κατόπιν βάζουμε το ταψί στο κάτω μέρος του φούρνου για 30΄ έτσι ώστε να ψηθεί καλά και το κάτω μέρος της πίτας.

  • Πηγή: sintagespareas.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου