Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Ρεβιθάδα στη γάστρα


Ρεβιθάδα στη γάστρα




Με μπέικον και πιπεριά Φλωρίνης, τα... πικάντικα ρεβίθια που προτείνει σήμερα το pontos-news.gr είναι απλώς υπέροχα! Μια σύγχρονη εκδοχή της σιφνέικης ρεβιθάδας.

ΥΛΙΚΑ

½ κιλό ρεβίθια (ιδανικά, ελληνικά)

3 μεγάλα κρεμμύδια
4 ντομάτες ξεφλουδισμένες
1 κρασοπότηρο λάδι
5 πιπεριές Φλωρίνης από κονσέρβα
6-7 λωρίδες μπέικον
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
δάφνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα ρεβίθια αποβραδίς να μουλιάσουν με λίγη σόδα (στη μύτη του κουταλιού). Όταν πρόκειται να τα ετοιμάσουμε, χύνουμε το νερό και τα ξεπλένουμε.

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα και βάζουμε τα ρεβίθια στη φωτιά. Μόλις αρχίσουν να παίρνουν βράση τα παρακολουθούμε για να τα ξαφρίσουμε, και όταν φύγει όλος ο αφρός ρίχνουμε μια κουταλιά αλάτι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 45΄. Με τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε στη γάστρα.
Βάζουμε από πάνω ψιλοκομμένο το κρεμμύδι και σκεπάζουμε με τις ντομάτες που έχουμε τρίψει στον τρίφτη. Ρίχνουμε αλάτι με φειδώ, λίγο πιπεράκι και πάπρικα.
Περιχύνουμε με το νερό όπου έβρασαν τα ρεβίθια μέχρι να σκεπαστούν σχεδόν, και προσθέτουμε το λάδι.
Ανακατεύουμε μαλακά, προσθέτουμε δύο φύλλα δάφνη, κλείνουμε τη γάστρα και την τοποθετούμε σε φούρνο που έχει προθερμανθεί για 10΄ στους 200° C, στον αέρα.
Στη μία ώρα περίπου ελέγχουμε ανακατεύοντας και προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό αν χρειάζεται.
Κόβουμε τότε μικρές-μικρές τις πιπεριές Φλωρίνης και στα τρία τα μπέικον και τα τοποθετούμε πάνω στο φαγητό.
Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε για ακόμα 30΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου