Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Βραστάρ’ ή Εκμέκ Ισλαμασού, από την Πάφρα


Βραστάρ’ ή Εκμέκ Ισλαμασού, από την Πάφρα




Άλλη μια απλή συνταγή από την αλησμόνητη πατρίδα, παρόμοια με το τσουμούρ', επέλεξε να σας παρουσιάσει το pontos-news.gr. Ένα γεύμα θρεπτικό και χορταστικό, με τα απλούστερα υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι.

Μας την θύμισε η Γιορτή Πολιτισμού «Παρακάθ' κι αροθυμίας» που έγινε το καλοκαίρι στο Θρυλόριο.

ΥΛΙΚΑ

2 κιλά ψωμί μπαγιάτικο
7-8 κ.σ. φρέσκο βούτυρο ή λάδι
8 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
8 αυγά
7-8 ποτήρια νερό
αλάτι
μαύρο πιπέρι (μπόλικο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λάδι ή βούτυρο, και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι. Όταν ροδίσει, ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε νερό, αλάτι και πιπέρι, και αφήνουμε να βράσει.
Παράλληλα τεμαχίζουμε το ψωμί σε μικρά κομματάκια και τα τοποθετούμε σε βαθύ σκεύος.
Μόλις βράσει το μίγμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και το περιχύνουμε στο ψωμί.
Σκεπάζουμε το σκεύος με ένα πιάτο για 5΄ και σερβίρουμε.

«Παρακάθ’ κι αροθυμίας»: Γιορτή πολιτισμού στο Θρυλόριο
Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου Ροδόπης «Η Κερασούντα & το Γαρς»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου